Sambuca Toevoegen aan Wijn

Sambuca Toevoegen aan Wijn?

Vraag: Mijn wijn is dun en nogal smakeloos en ik ben nog maar een paar dagen verwijderd van het bottelen. Kan ik een beetje sambuca toevoegen voor de smaak?

Antwoord: Ik houd van je lef. Soms is het nodig om buiten de gebaande paden te denken om onze dranken echt tot hun recht te laten komen. In jouw geval zou je het wellicht kunnen proberen (hoewel het voor een commerciële wijnmakerij, waar dit soort dingen bij wet verboden is, een anathema zou zijn).

Dat is misschien wel het beste aan een thuiswijnmaker zijn: vrijheid. Je kunt alles toevoegen wat je maar wilt aan je wijnen. Ahornsiroop? Waarom niet. Gedroogde rozenblaadjes? Natuurlijk. Kattenbakvulling – als je wilt (oh wacht, dat is bentoniet; dat mogen we al legaal aan wijn toevoegen).

Zelf Wijnmaken en Vrijheid

Vanwege etiketteringswetten (een fles Cabernet Sauvignon moet bijvoorbeeld meer dan 75% Cabernet Sauvignon bevatten) en waarheidsgetrouwe reclame (om nog maar te zwijgen van gezondheidsvoorschriften) moet ik me houden aan de regels.

Jij en al je thuiswijn-makende vrienden hoeven dat niet; jullie worden alleen beperkt door je eigen smaak en wat voor gekke dingen je jezelf wilt aandoen. Sambuca (een kleurloze, anijssmaak likeur uit Italië) is zeker een interessante toevoeging. Als je ervan houdt, zou ik zeggen: probeer het. Houd je geest open voor veel andere “additieve” mogelijkheden.

Doe tests op kleine schaal, experimenteer en behandel je zelfgemaakte wijnen als cocktails. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos, en dat is allemaal onderdeel van het plezier dat komt kijken bij het thuis wijn maken.

Populair

Appelvreter SPEIDEL 1000 kg

Appelvreter SPEIDEL 1000 kg/uur

350 views8 min. leestijd
Homemade Appelwijn

Zelf Appelwijn Maken

295 views14 min. leestijd

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wijngist Calculator

Je hebt 0 gram gist nodig voor de ingevoerde hoeveelheid wijn.

Startpakket wijnmaken 30 l
€ 99,99