Jeroen van der meer

Ik ben Jeroen van der Meer, de zeer gepassioneerde oprichter van zelfwijnmaken.com. Deze passie voor het maken van wijn ontdekte ik tijdens een onvergetelijke periode van twee jaar in het zonnige Zuid-Frankrijk. Omgeven door glooiende wijngaarden en geïnspireerd door de lokale wijnmeesters, werd ik betoverd door de kunst van het wijnmaken.

Het begon allemaal met een toevallige ontmoeting met een oude wijnmaker in een klein Provençaals dorp. De man, met handen getekend door jaren van arbeid in de wijngaarden, deelde zijn wijsheid en liefde voor het vak met mij.

We brachten uren door in de wijngaard, de wijnkelder, en proefden samen de (gefermenteerde) vruchten van onze arbeid. Ik leerde de geheimen van het snoeien, fermenteren, en rijpen, en ontwikkelde een diepe waardering voor het geduld en de toewijding die nodig zijn om een perfecte fles wijn te creëren.

Toen ik terugkeerde naar Nederland, nam ik deze passie met me mee. Ik begon thuis met het experimenteren met verschillende druivensoorten en technieken, en al snel werd mijn hobby een ware obsessie. Vrienden en familie waren onder de indruk van de kwaliteit en originaliteit van mijn wijnen, en moedigden me aan om mijn kennis te delen.

Zo werd zelfwijnmaken.com geboren, een website waar ik mijn ervaringen, tips, en recepten deel met anderen die geïnteresseerd zijn in het zelf maken van wijn.

Van beginnershandleidingen tot geavanceerde workshops, mijn site is een viering van de vreugde van het wijnmaken en een uitnodiging aan iedereen om deel te nemen aan dit prachtige ambacht.

E-mail: info@zelfwijnmaken.com – Voor alle wijngerelateerde consultancy en/of lezingen: boeken via telefoonnummer 0642648939