Zelf wijn maken - ruim 100 recepten van C.J.J. Berry

Zelf wijn maken – ruim 100 recepten van C.J.J. Berry

Ben je geïnteresseerd om je eigen wijn thuis te maken? Dan is het boek “Zelf wijn maken – ruim 100 recepten” van C.J.J. Berry een absolute aanrader voor jou. Of je nu een beginner bent of al wat ervaring hebt als wijnmaker, dit boek biedt praktische informatie en gedetailleerde instructies om zelf aan de slag te gaan.

Mijn persoonlijke mening

Ik heb “Zelf wijn maken – ruim 100 recepten” aangeschaft en gelezen. Dit is mijn mening over dit boek:

Het boek is prettig geschreven en makkelijk te volgen. De positieve punten zijn dat het een duidelijke uitleg geeft van alle benodigde technieken, stap-voor-stap instructies bevat voor de bereidingswijze, meer dan 100 inspirerende recepten heeft, praktische tips geeft en geschreven is in begrijpelijk Nederlands.

Een klein minpunt is dat sommige recepten wat lastig haalbaar lijken voor beginners. Maar over het algemeen is het een zeer compleet en waardevol boek om te lezen voor zowel startende als ervaren wijnmakers. Ik kan het dan ook zeker aanraden om aan te schaffen. Voor slechts € 18,70 heb je een schat aan informatie in handen om zelf aan de slag te gaan met het maken van heerlijke wijnen.

Zelf wijn maken - ruim 100 recepten

Bestellen bij Bol.com

Informatie over het boek

Auteur

Het boek “Zelf wijn maken – ruim 100 recepten” is geschreven door C.J.J. Berry. Berry is een gerenommeerde schrijver op het gebied van wijnmaken en heeft meerdere boeken op zijn naam staan. Met zijn jarenlange ervaring en kennis heeft hij dit boek samengesteld om zowel beginnende als gevorderde wijnmakers te voorzien van praktische informatie en inspirerende recepten.

Doelgroep

Dit boek is bedoeld voor zowel beginnende als gevorderde wijnmakers. Of je nu net begint met het maken van je eigen wijn of al ervaren bent in het proces, dit boek biedt waardevolle informatie en inspiratie voor iedereen die geïnteresseerd is in het maken van wijn. Het is geschreven in een toegankelijke stijl, waardoor het voor iedereen makkelijk te begrijpen is.

Inhoud

Het boek “Zelf wijn maken – ruim 100 recepten” biedt een uitgebreide uitleg van verschillende technieken die worden gebruikt bij het maken van wijn. Van het verbouwen van druiven tot het bottelen van de wijn, alles wordt stap voor stap uitgelegd. Daarnaast bevat het boek een groot aantal recepten voor heerlijke wijnen. Van rode en witte wijnen tot mousserende en fruitwijnen, er is voor elk wat wils. De recepten zijn duidelijk beschreven en voorzien van handige tips en trucs.

Taal

Het boek is geschreven in het Nederlands, waardoor het voor Nederlandstalige wijnmakers makkelijk te volgen is. De gebruikte taal is helder en begrijpelijk, waardoor de informatie goed te begrijpen is voor zowel beginnende als gevorderde wijnmakers. Het boek is een waardevolle bron van informatie voor iedereen die zijn kennis over wijnmaken wil vergroten.

Prijs

De prijs van het boek “Zelf wijn maken – ruim 100 recepten” is € 18,70. Voor dit bedrag krijg je een uitgebreid boek met praktische informatie, inspirerende recepten en waardevolle tips en trucs. Het is een investering die zichzelf snel terugverdient, aangezien je met de kennis uit dit boek talloze heerlijke wijnen kunt maken. De prijs-kwaliteitverhouding van dit boek is dan ook uitstekend. 

Bestellen bij Bol.com

Bespreking van het boek

Technieken

Het boek biedt een uitgebreide uitleg van verschillende technieken die gebruikt kunnen worden bij het maken van wijn. Van het selecteren en verbouwen van druiven tot het persen, fermenteren en rijpen van de wijn, alles wordt stap voor stap uitgelegd. De technieken worden duidelijk beschreven en zijn voorzien van handige tips en trucs. Of je nu net begint met wijnmaken of al gevorderd bent, dit boek biedt waardevolle informatie om je technieken te verbeteren en meer uit je wijnproductie te halen.

Bereidingswijze

Naast de uitleg van verschillende technieken, geeft het boek ook duidelijke instructies bij de bereidingswijze van wijn. Je leert hoe je moet beginnen, wat je nodig hebt en hoe je stap voor stap te werk moet gaan. Van het selecteren van de druiven en het bepalen van het juiste moment van oogsten tot het laten fermenteren en rijpen van de wijn, alle stappen worden uitgebreid besproken. De bereidingswijze is helder en begrijpelijk geschreven, waardoor je direct aan de slag kunt met het maken van je eigen wijn.

Recepten in Zelf wijn maken

Het hoogtepunt van het boek zijn de meer dan 100 recepten voor heerlijke wijnen. Of je nu van rood, wit, mousserend of fruitig houdt, er is voor elk wat wils. De recepten zijn duidelijk beschreven en bieden talloze mogelijkheden om je eigen favoriete wijn te maken.

Van klassieke wijnen tot creatieve experimenten, dit boek inspireert en motiveert om nieuwe smaken en combinaties te ontdekken. De recepten zijn voorzien van handige tips en variaties, zodat je zelf kunt experimenteren en je eigen draai aan de recepten kunt geven.

Met het boek “Zelf wijn maken – ruim 100 recepten” heb je een waardevolle bron van informatie en inspiratie in handen. Of je nu net begint met het maken van je eigen wijn of al gevorderd bent, dit boek biedt alles wat je nodig hebt om de lekkerste wijnen te maken.

Bestellen bij Bol.com

Link naar YouTube video

Populair

Appelvreter SPEIDEL 1000 kg

Appelvreter SPEIDEL 1000 kg/uur

410 views8 min. leestijd
Homemade Appelwijn

Zelf Appelwijn Maken

356 views14 min. leestijd

Wijngist Calculator

Je hebt 0 gram gist nodig voor de ingevoerde hoeveelheid wijn.

Startpakket wijnmaken 30 l
€ 99,99