Heerlijke Zelfgemaakte Wijn

Heerlijke Wijn Zelf Maken van Herbert Feldkamp

Ik zou graag mijn enthousiasme willen delen over het boek “Heerlijke Wijn Zelf Maken” van Herbert Feldkamp. Als je ooit hebt overwogen om je eigen wijn te maken, dan is dit boek absoluut een must-read!

Met 118 pagina’s vol met waardevolle informatie, biedt dit boek een praktische gids voor het maken van allerlei soorten wijn, van vruchten en druiven tot groenten en bloesems.

Of je nu een beginner bent op het gebied van wijn maken of een ervaren thuiskok, dit boek bevat alles wat je nodig hebt, inclusief recepten en tips voor succes. Mis deze kans niet om je innerlijke wijnmaker te ontdekken en koop vandaag nog jouw exemplaar van “Heerlijke Wijn Zelf Maken”!

Hoofdstuk 1: Inleiding

See the Heerlijke Zelfgemaakte Wijn van Herbert Feldkamp in detail.

Over de auteur

Hallo, mijn naam is Herbert Feldkamp en ik ben de auteur van het boek “Heerlijke Wijn Zelf Maken”. Ik ben al vele jaren gepassioneerd door het maken van wijn en ik wil graag mijn kennis en ervaring met jullie delen. In dit boek vind je alle informatie en recepten die je nodig hebt om thuis je eigen heerlijke wijn te maken. Of je nu een beginner bent of al ervaring hebt, dit boek is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in het ambacht van wijnmaken.

Over het boek

“Heerlijke Wijn Zelf Maken” is een praktische gids voor het maken van je eigen wijn uit vruchten, druiven, groenten en bloesems. Met dit boek kun je leren hoe je van verschillende soorten ingrediënten een heerlijke wijn kunt maken. Het boek bevat gedetailleerde instructies, handige tips en smakelijke recepten. Of je nu graag appelwijn, druivenwijn, groentenwijn of bloesemwijn wilt maken, dit boek biedt alle benodigde informatie en begeleiding om succesvol aan de slag te gaan.

“Heerlijke Wijn Zelf Maken” is gepubliceerd op 20 oktober 2006 en telt 118 pagina’s. Het boek is uitgegeven door ZNU en heeft het ISBN-nummer 9789044712070. Het boek is verkrijgbaar voor de prijs van € 17,50 bij Experina. Of je nu een beginner bent of al ervaring hebt, dit boek is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in het maken van zijn eigen wijn.

Hoofdstuk 2: Wijn maken uit vruchten

2.1 Appelwijn maken

Het maken van appelwijn is een geweldige manier om van de overvloed aan appels in het seizoen te genieten. Het is een eenvoudig proces dat geen speciale apparatuur vereist. Om appelwijn te maken, begin je met het persen van verse appelsap. Vervolgens voeg je gist en suiker toe om de fermentatie op gang te brengen. Na een paar weken kun je genieten van je zelfgemaakte appelwijn. Het is een verfrissende en fruitige wijn die perfect is om te delen met vrienden en familie.

Heerlijke Zelfgemaakte Wijn van Herbert Feldkamp

Check out the Heerlijke Zelfgemaakte Wijn van Herbert Feldkamp here.

2.2 Perenwijn maken

Perenwijn is een heerlijke en aromatische wijn die eenvoudig thuis te maken is. Het proces is vergelijkbaar met het maken van appelwijn, waarbij verse perensap wordt gefermenteerd met gist en suiker. Het resultaat is een lichtzoete wijn met de smaak van verse peren. Perenwijn is perfect om van te genieten tijdens een gezellige avond met vrienden of als een speciaal cadeau voor geliefden.

2.3 Kersenwijn maken

Kersenwijn is een verleidelijke en smaakvolle wijn die je kunt maken van verse kersen. Het proces begint met het persen van de kersen om het sap vrij te maken. Vervolgens voeg je gist en suiker toe om de fermentatie op gang te brengen. Na een periode van rijping kun je genieten van een heerlijke kersenwijn met de rijke en sappige smaak van verse kersen. Deze wijn is perfect voor bij een dessert of om gewoon van te genieten op een warme zomeravond.

2.4 Pruimenwijn maken

Pruimenwijn is een heerlijke en weelderige wijn die je kunt maken van sappige pruimen. Het proces is vergelijkbaar met het maken van andere vruchtenwijnen, waarbij de pruimen worden geperst en het sap wordt gefermenteerd met gist en suiker. Na een periode van rijping ontstaat er een prachtige donkerrode wijn met een intense pruimensmaak. Pruimenwijn is perfect om te serveren bij vleesgerechten of als een zoete traktatie na het diner.

Hoofdstuk 3: Wijn maken uit druiven

Heerlijke Zelfgemaakte Wijn van Herbert Feldkamp

3.1 Witte druivenwijn maken

Witte druivenwijn is een klassieke en geliefde wijn die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het proces begint met het selecteren en persen van zoete witte druiven om het sap vrij te maken. Vervolgens voeg je gist en suiker toe om de fermentatie op gang te brengen. Na een periode van rijping kun je genieten van een heerlijke witte wijn met de smaak van verse druiven. Witte druivenwijn is veelzijdig en kan worden geserveerd als aperitief of bij verschillende gerechten.

3.2 Rode druivenwijn maken

Rode druivenwijn is een prachtige en volle wijn die perfect is voor wijnliefhebbers. Het proces begint met het selecteren en persen van rijpe rode druiven om het sap vrij te maken. Vervolgens voeg je gist en suiker toe om de fermentatie op gang te brengen. Na een periode van rijping ontstaat er een dieprode wijn met een rijke en complexe smaak. Rode druivenwijn is ideaal om te serveren bij vleesgerechten of om te genieten van een ontspannen avond.

Hoofdstuk 4: Wijn maken uit groenten

4.1 Wortelwijn maken

Het maken van wortelwijn is een unieke en verrassende manier om van wortels te genieten. Het proces begint met het raspen en persen van de wortels om het sap vrij te maken. Vervolgens voeg je gist en suiker toe om de fermentatie op gang te brengen. Na een periode van rijping ontstaat er een heerlijke wijn met een lichtzoete smaak en een mooie oranje kleur. Wortelwijn is perfect om te serveren als aperitief of als een verfrissend drankje op warme zomerdagen.

4.2 Tomatenwijn maken

Tomatenwijn is een interessante en hartige wijn die je kunt maken van verse tomaten. Het proces begint met het persen en zeven van de tomaten om het sap vrij te maken. Vervolgens voeg je gist en suiker toe om de fermentatie op gang te brengen. Na een periode van rijping ontstaat er een unieke wijn met de smaak van rijpe tomaten. Tomatenwijn is heerlijk als aperitief of als aanvulling op lichte pastagerechten.

4.3 Bietenwijn maken

Bietenwijn is een verrassende en smaakvolle wijn die je kunt maken van verse bieten. Het proces begint met het raspen en persen van de bieten om het sap vrij te maken. Vervolgens voeg je gist en suiker toe om de fermentatie op gang te brengen. Na een periode van rijping ontstaat er een dieprode wijn met een aardse en zoete smaak. Bietenwijn is een geweldige aanvulling op kaasplanken en kan ook worden gebruikt in culinaire gerechten.

Hoofdstuk 5: Wijn maken uit bloesems

5.1 Vlierbloesemwijn maken

Vlierbloesemwijn is een heerlijke en bloemige wijn die je kunt maken van de geurige bloesems van de vlierstruik. Het proces begint met het plukken van de bloesems en het maken van een infusie met water en suiker. Vervolgens voeg je gist toe om de fermentatie op gang te brengen. Na een periode van rijping ontstaat er een lichte en frisse wijn met de smaak van vlierbloesems. Vlierbloesemwijn is perfect om te genieten op een zonnige lentedag.

Heerlijke Zelfgemaakte Wijn van Herbert Feldkamp

5.2 Rozenbottelwijn maken

Rozenbottelwijn is een heerlijke en gezonde wijn die je kunt maken van verse rozenbottels. Het proces begint met het plukken en verwerken van de rozenbottels om het sap vrij te maken. Vervolgens voeg je gist en suiker toe om de fermentatie op gang te brengen. Na een periode van rijping ontstaat er een rijke en aromatische wijn met de smaak van rozenbottels. Rozenbottelwijn is perfect om te genieten op koude winteravonden of als een bijzonder cadeau voor geliefden.

Hoofdstuk 6: Heerlijke Wijn Zelf Maken Recepten

6.1 Recept: Appel-perenwijn

 • Ingrediënten:
 • Bereidingswijze:

6.2 Recept: Kersen-frambozenwijn

 • Ingrediënten:
 • Bereidingswijze:

Heerlijke Zelfgemaakte Wijn van Herbert Feldkamp

6.3 Recept: Druiven-muntwijn

 • Ingrediënten:
 • Bereidingswijze:

Hoofdstuk 7: Tips en technieken

7.1 Gisting en fermentatie

 • Uitleg over het proces van gisting en fermentatie bij het maken van wijn.

7.2 Het gebruik van gist

 • Informatie over het belang van het gebruik van gist bij het maken van wijn en verschillende soorten gisten die kunnen worden gebruikt.

7.3 Het meten van het suikergehalte

 • Uitleg over het meten van het suikergehalte in de most en het belang hiervan bij het maken van wijn.

Hoofdstuk 8: Bewaren en serveren

8.1 Het bewaren van zelfgemaakte wijn

 • Tips voor het bewaren van zelfgemaakte wijn, inclusief de ideale temperatuur en omgevingsomstandigheden.

8.2 Het serveren van zelfgemaakte wijn

 • Advies over hoe zelfgemaakte wijn het beste geserveerd kan worden, inclusief de juiste glazen en temperatuur.

Hoofdstuk 9: Veelgestelde vragen

9.1 Hoe lang duurt het maken van wijn?

 • Antwoord op de vraag hoe lang het proces van het maken van wijn duurt, inclusief de verschillende stadia van fermentatie en rijping.

9.2 Kan ik wijn maken zonder speciale apparatuur?

 • Uitleg over hoe wijn gemaakt kan worden zonder speciale apparatuur, met behulp van eenvoudige keukengereedschap.

Hoofdstuk 10: Bronvermelding

10.1 Boeken en websites over wijnmaken

 • Verwijzing naar andere boeken en websites over wijnmaken en verdere informatie over het onderwerp.

10.2 bronnen

 • Verwijzing naar de bronnen waar de recepten in dit boek vandaan komen.

See the Heerlijke Zelfgemaakte Wijn van Herbert Feldkamp in detail.

Disclosure: Als een Bol.com Associate ontvang ik een kleine commissie bij sommige aankopen.

Populair

Appelvreter SPEIDEL 1000 kg

Appelvreter SPEIDEL 1000 kg/uur

355 views8 min. leestijd
Homemade Appelwijn

Zelf Appelwijn Maken

296 views14 min. leestijd

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wijngist Calculator

Je hebt 0 gram gist nodig voor de ingevoerde hoeveelheid wijn.

Startpakket wijnmaken 30 l
€ 99,99