Zelf perenwijn maken

Zelf Perenwijn Maken – Met Recept Voor Heerlijke Zoete Perenwijn

We kennen allemaal Perencider of Perry zoals het officieel wordt genoemd. Dit kan behoorlijk sterk van smaak zijn en vrij zoet, omdat peren een aantal suikers bevatten die de gist niet kan verteren. Zelf perenwijn maken is een optie als je echter geen fan bent van perry.

Een natuurlijk iets zoete wijn, die een beetje smaakt naar perendruppels met een mooie droge knapperigheid om de natuurlijke zoetheid van peren in balans te brengen.

Recept voor Zelf perenwijn maken

Ingrediënten
Om Perenwijn te maken, heb je nodig:
– 4-6 pond rijpe peren
– 1 kg brouwsuiker
– 350 g kristalsuiker uit de supermarkt
– 6 pint koud leidingwater.
– 1 citroen
– 1 theelepel pectolase
– 1/3 theelepel appelzuur
– 1/4 theelepel wijnsteenzuur
– 1/3 theelepel tannine
– Witte Wijn Gist
– Gistvoedingsstof
– Campden Tabletten
Gisting Stopper
– Helderingsmiddel

Easy Homemade Pear Wine Recipe - Delishably

Bereidingswijze

Je hebt nu alle ingrediënten om perenwijn te maken, volg gewoon onze eenvoudige methode en je krijgt een geweldige wijn met zijn eigen natuurlijke zoetheid.

1 – Spoel je peren af om eventueel vuil te verwijderen.

2 – Snijd ze in stukjes van 2,5 centimeter en voeg ze toe aan een gistingsemmer.

3 – Strooi het sap van 1 citroen en 1 theelepel pectolase erover. Roer, dek af en laat een uur staan.

4 – Tegelijkertijd haal je 6 pint koud leidingwater en laat je het op kamertemperatuur komen.

5 – Na het uur prak je de peren fijn met een aardappelstamper.

How to Make Pear Wine - Easy Homemade Wine Recipe for Ripe Pears | Recipe | Pear  wine, Homemade wine recipes, Wine recipes

6 – Voeg het water toe aan de peren. Roer en neem een monster om een hydrometermeting uit te voeren.

7 – Peren bevatten veel suiker, dus je moet je hydrometer aflezen en zien hoeveel meer suiker je moet toevoegen om het tot 14% te brengen. 14% lijkt hoog, maar peren bevatten suikers die gist niet kan verteren, dus we moeten hoger gaan dan normaal om een wijn te maken die eindigt op ongeveer 12%. Idealiter wil je een meting van 1.088.

7.5 – Meng de suikers samen en voeg de suiker 250 g per keer toe, roer en neem dan een hydrometermeting, totdat je de gewenste zwaartekracht van 1.088 bereikt.

8 – Voeg je zuren, tannine en gistvoedingsstof toe en roer.

9 – Strooi de witte wijn gist erover en doe het deksel losjes op.

10 – Plaats op een warme plek van 18-22°C gedurende 7 dagen.

11 – Kijk op dag 4 en als al het perensap bovenop drijft, roer dan voorzichtig met een gesteriliseerde lepel de pulp erdoorheen. Plaats het deksel terug en laat het fermenteren.

12 – Na 7 dagen zeef je de vloeistof in een Demi-John en knijp je de pulp uit om al het sap eruit te krijgen.

13 – Plaats de Demi-John op een warme plek en laat het nog 2 weken fermenteren.

14 – Neem een monster van de wijn en controleer met je hydrometer de soortelijke massa. Deze moet nu onder de 1.010 zijn en idealiter rond de 1.000.

Pear Wine

15 – Om er zeker van te zijn dat het fermenteren is voltooid, mogen er slechts een handvol bubbels door het waterslot gaan in 24 uur en als je kunt, neem dan 3 opeenvolgende dagen een hydrometermeting, deze moet hetzelfde zijn.

Als het dit niveau nog niet heeft bereikt, plaats dan het waterslot terug en plaats het nog 1 week in je warme kast. Test dan opnieuw.

16 – Zodra de fermentatie is voltooid en er geen luchtbellen meer door het waterslot komen, hevel (sifon) je de wijn over van het bezinksel in een schone, gesteriliseerde demi-john, waarbij je ervoor zorgt dat het bezinksel onderaan niet wordt verstoord.

17 – Voeg de fermentatiestopper en 1 verpulverde campdentablet (per 4,5 liter) toe aan de wijn en vervang het waterslot.

Pear wine recipe from ripe pears - SimplyBeyondHerbs

18 – Laat de wijn rondzwieren in de demi-john. Je zult veel bubbels en gas zien ontsnappen. Dit is opgesloten CO₂. Dit moet worden verwijderd om het klaren te bevorderen.

19 – Laat de wijn nog 3 keer rondwalsen in de demi-john, 30 seconden roeren en dan 5 minuten laten bezinken.

20 – Plaats de demi-john ergens koel waar het niet wordt verstoord gedurende 2 dagen (bij voorkeur onder de 18 °C) om de Fermentatiestopper de resterende gist te laten doden.

21 – Na 2 dagen voeg je de Helderingsmiddel toe (volgens de instructies op de verpakking), plaats dan de demi-john ergens koel waar het niet wordt verstoord gedurende 2 weken (bij voorkeur onder de 18 °C) om de wijn te laten klaren.

22 – Zodra het helder is, neem je de laatste hydrometermeting. Dit zal je vertellen hoeveel alcohol je afgewerkte wijn bevat.

23 – Hevel het bezinksel over naar een schone, gesteriliseerde emmer of demi-john.

24 – Bottel en laat idealiter 3 maanden staan om zijn volle smaakpotentieel te bereiken, maar het is ook geweldig om te drinken na slechts een maand.

Bron YouTube video

Vergelijkbare berichten